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PART 1 – Corrections / Updates to Qs & As already on the website

· In Section I, Program Administration, General 

· Removed Q & A #  11
· Replaced with the following question and answer:
· Question:  How will ARRA Fixed Guideway funds that become available after the September 1, 2009 withdrawal be re-allocated?  Will they be re-allocated beginning in Tier 4 or Tier 5?

· Answer:  All areas obligated 50 percent of the funds apportioned to them before the September 1 deadline; therefore no funds were made available for reallocation. The balance of the initial apportionment must be obligated by March 5, 2010.  FTA expects that all of the funds will be obligated before the next deadline and that no funds will be available for reallocation.   
· Removed Q & A #  12

· Replaced with the following question and answer:

· Question:  What will be the basis for reapportioning ARRA 5307 and 5311 funds?  Will the reapportionment be based on a discretionary review of submitted projects?  

· Answer:  All areas obligated 50 percent of the funds apportioned to them before the September 1 deadline; therefore no funds were made available for reallocation.  The balance of the initial apportionment must be obligated by March 5, 2010.  Many areas have already obligated all of the funds apportioned to them.  FTA expects all of the funds to be obligated before the next deadline and that no funds will be available for reallocation.  
· In Section III, Grant Development/Award, A. General 

· Removed Q & A #  4
· There is no replacement question
· In Section III, Grant Development/Award, C. Transit Capital Assistance UZA

· Removed Q & A # 13
· Replaced with the following Q & A:  

· Question:  Will transit properties be able to compete for funds that are “reallocated” after September 1, 2009, directly with FTA or within a region of FTA?

· Answer:  ARRA included apportionment tables for the $5.4 billion provided to urbanized areas through the Section 5307 program; $765.8 million provided to 54 states and territories for non-urbanized areas through the Section 5311 program; and $742.5 million provided to urbanized areas through the Section 5309 Fixed Guideway Modernization program.  Fifty percent of each of these apportionments was required to be obligated by September 1, 2009, to avoid losing the balance of that amount remaining unobligated.  All areas made the September 1 deadline; therefore no funds were made available for reallocation.  
· Removed Q & A # 14

· Replaced with the following Q & A:
· Question:  If unobligated funds in an area have to be re-allocated, will they be re-allocated within the UZA first?  Who makes this decision?

· Answer:  ARRA included apportionment tables for the $5.4 billion provided to urbanized areas through the Section 5307 program; $765.8 million provided to 54 states and territories for non-urbanized areas through the Section 5311 program; and $742.5 million provided to urbanized areas through the Section 5309 Fixed Guideway Modernization program.  Fifty percent of each of these apportionments was required to be obligated by September 1, 2009, to avoid losing the balance of that amount remaining unobligated.  All areas obligated at least 50 percent of the funds apportioned to them before the September 1 deadline; therefore no funds were made available for reallocation.  Many areas have already obligated all of the funds apportioned to them.  FTA expects grantees to obligate the balance of the funds before the next deadline on March 5, 2010.  However, should any funds remain unobligated at that time; FTA will determine the method of discretionary allocation on a national basis.  
· In Section IV, Post-Award/Closeout/Oversight, Subsection C “Contracts and Procurement”

· Removed Q & A # 13

· Replaced with the following Q & A:

· Question:  Who is required to register in the Central Contractor Registration (CCR)?

· Answer:  Under ARRA, all direct recipients and first tier sub-awardees (including both sub-recipients and contractors) must obtain a Data Universal Numbering System (DUNS) number.  Direct recipients must also register with the Central Contractors Registration (CCR).  Unless the CCR applicant intends to pursue other Federal business, they do not have to complete the Online Representations and Certifications Application (ORCA) as part of the CCR registration process.  [See questions IV, C, 8-20 for information about how to obtain a DUNS number and register with the CCR.]  [Note:  Previous OMB guidance indicated that first tier sub-awardees would also be required to register on CCR, but more recently OMB has indicated that only Direct Recipients must register with CCR.]

PART II – New Questions
· None at this time.
